Ricardo van Rhijn voelde zich dinsdag na afloop van het duel tussen Ajax en APOEL Nicosia (1-1) in de Champions League benadeeld door de arbitrage.

"Het was geen penalty'', oordeelde hij voor de camera van de NOS.

Na een halfuur legde de Servische scheidsrechter Milorad Mazic de bal op stip, omdat hij oordeelde dat Van Rhijn hands had gemaakt in het zestienmetergebied. "Ik kreeg de bal op mijn borst. Dat was jammer, want zo kwamen zij toch terug in de wedstrijd.''

"De scheidsrechter had het beste zicht en stond het dichtst bij mij. Hij floot ook niet, liet doorspelen, maar kreeg toen door dat het een handsbal was. Het was niet zijn beslissing, maar van zijn assistent denk ik.''

Van Rhijn wilde niet alle schuld bij de scheidsrechter leggen. "We kregen na de gelijkmaker ook nog voldoende kansen op een overwinning. Ik denk daarom ook dat we te weinig hebben gekregen. We hadden hier gewoon moeten winnen.''

Bekijk de uitslagen en de standen in de Champions League | De Boer vindt dat Ajax bewezen heeft beter te zijn dan APOEL | Ajax speelt ook gelijk tegen APOEL Nicosia