John van den Brom werd dinsdag gepresenteerd bij AZ terwijl Heracles Almelo eerder ook geïnteresseerd was. De 47-jarige trainer zag een dienstverband bij de hekkensluiter van de eredivisie echter niet zitten.

"Heracles was concreet, maar ik moest een keuze maken die bij mij past en waar het gevoel goed bij is. Als daar maar een beetje twijfel bij is, dan moet je het niet doen", aldus van den Brom die blij was dat AZ zich snel daarna meldde.

"Gelukkig ben ik in de positie dat ik nee kan zeggen om te wachten op iets beters. Dat heeft voor mij niet lang hoeven duren omdat deze kans vrij snel daarna kwam."

Anderlecht

AZ is voor Van den Brom zijn vijfde club als trainer na zijn ontslag bij Anderlecht in maart vorig jaar. Hij beschouwt dat ontslag als een zwarte bladzijde in zijn trainerscarrière.

"In het begin was het ontslag bij Anderlecht zwaar, dat was ook voor mij de eerste keer", stelde de AZ-coach. Hij laste daarna een periode van rust in.

"Ik heb een tijdje afstand genomen van het voetbal, om tijd te maken voor dingen waar ik normaal niet aan toe zou komen. Ik kon nu bijvoorbeeld naar het WK in Brazilië gaan."

Anderlecht was onder zijn bewind actief in de Champions League terwijl AZ dit seizoen geen Europees voetbal speelt. "In die zin zie ik het ook niet als promotie, maar gewoon als een goede kans om weer aan het werk te gaan. Dat is het belangrijkste."

Andere clubs

Van den Brom was ook bij zijn andere voormalige clubs ADO Den Haag en Vitesse nooit echt lang actief. Alleen bij zijn eerste club AGOVV duurde zijn dienstverband langer dan twee jaar. Toch denkt hij dat al die veranderingen goed voor hem waren.

"De overstappen die ik in het verleden maakte, zijn in mijn ogen goed uitgepakt voor mijn ontwikkeling als trainer. Ik heb nergens spijt van. De manier waarop ik bij ADO Den Haag ben weggegaan is niet goed, maar dat heb ik vaak uitgelegd en ik sta wel achter de stap die ik toen maakte", laat de voormalig middenvelder weten.

Van den Brom is van plan voorlopig bij AZ te blijven. "Ik heb hier een contract voor een jaar en negen maanden en ik denk dat elke trainer bij een club tekent om zijn contract uit te dienen, dus dat geldt ook voor mij."