Manchester United overweegt dit seizoen enkele lucratieve oefenwedstrijden te spelen om de weken zonder Europese en bekerverplichtingen door te komen.

De Engelse recordkampioen plaatste zich afgelopen jaar niet voor de Champions League of Europa League en werd dit seizoen al meteen uitgeschakeld in de League Cup.

Daardoor speelt de formatie van manager Louis van Gaal tot eind dit kalenderjaar slechts één doordeweekse wedstrijd. Na de jaarwisseling staan er maar drie doordeweekse duels op het programma. Dat aantal kan nog oplopen bij replays in het FA Cup-toernooi.

"Natuurlijk draait het om het sportieve belang, maar wij kijken altijd naar de mogelijkheid om oefenduels te spelen", zegt directeur Richard Arnold van Manchester United in The Guardian.

United zou vooral denken aan oefentrips naar het Midden-Oosten. Na de komst van Radamel Falcao en Angel Di Maria is de club nog populairder geworden in die regio waar eigenaars van clubs vaak miljoenen euro's willen betalen voor de komst van topclubs.

De 'Red Devils' kunnen de inkomsten goed gebruiken nu de omzet waarschijnlijk met tien procent zal dalen door de afwezigheid in de Champions League.

Overleg

Arnold zal voortdurend overleggen met Van Gaal over de wenselijkheid van oefenwedstrijden. De Nederlander plaatste afgelopen zomer vraagtekens bij de tournee van United door de Verenigde Staten, welke hij niet ideaal noemde als voorbereiding op de Premier League.

"Ik ben positief over de samenwerking", vertelt de directeur. "Hij begrijpt wat er nodig is om een team van wereldklasse te formeren en hij ziet in hoe je een club met zo'n aantrekkingskracht moet leiden."