Heracles Almelo is momenteel de slechtste hekkensluiter van Europa. De formatie van trainer John Stegeman wacht na zeven eredivisiewedstrijden nog altijd op z'n eerste punt.

Ook het Israëlische Hapoel Petach Tikva en het Griekse Niki Volos zijn nog puntloos, maar deze clubs werkten slechts respectievelijk drie en vijf duels af, een aantal minder dan Heracles dus.

Gekeken is naar de competities van de landen die momenteel de top twintig van de UEFA-coëfficiëntenlijst vormen.

Het Russische Arsenal Tula is eveneens dramatisch begonnen aan het seizoen. De equipe van oud-prof Dmitri Alenitsjev peurde uit de eerste negen duels slechts één punt, hetgeen neerkomt op een puntengemiddelde van 0,11 per wedstrijd.

Gil Vicente uit Portugal en het Cypriotische Avia Napa doen het met moyennes van 0,17 en 0,20 voorlopig nauwelijks beter.

Pech

Wat opvalt is dat de hekkensluiters in de Europese topcompetities nog redelijk meekomen. Zowel het Spaanse Cordoba als het Engelse Burnley draait voorlopig een puntengemiddelde van 0,50. Het Italiaanse Sassuolo staat op 0,60.

Deze rodelantaarndragers moeten hun meerdere erkennen in het Kroatische Slaven Belupo, dat met acht punten uit tien wedstrijden zeldzaam veel pech heeft dat het laatste staat.

Heracles krijgt zaterdag tegen NAC Breda de kans om vlak voor de interlandpauze van de nul af te komen.

De slechtste hekkensluiters van Europa: