Door de blessure van Luuk de Jong mocht Jürgen Locadia het zondag tegen Heerenveen tot zijn genoegen weer eens als spits proberen bij PSV. De 20-jarige aanvaller is echter niet tevreden over zijn spel in Friesland.

"Het was voor mij dubbel balen. We verliezen met 1-0 en ik scoor niet. Ik had ook niet echt een rol in de wedstrijd, terwijl dit wel weer een kans voor mij was als spits", kijkt Locadia terug op de nederlaag in het Abe Lenstra Stadion.

De geboren Drent, die vorig seizoen dertien keer scoorde als spits, moest in de eerste weken van de competitie door de komst van De Jong uitwijken naar de buitenkant. En daar voelde hij zich niet zo prettig als in de punt. 

"Rechtsbuiten is niet mijn favoriete positie. Ik ben niet het type dat de achterlijn haalt en een voorzet geeft. Ik ben meer van de actie en het schot. Al kwam dat er tegen Heerenveen als spits niet echt uit."

"Het was ook moeilijk om weer centraal te staan. Vorig seizoen speelde ik alleen als spits. Nu kom ik vooralsnog niet in mijn ritme, dat kan komen doordat ik steeds van positie moet wisselen."

Completer

Locadia heeft er wel begrip voor dat een fitte De Jong de voorkeur krijgt centraal in de aanval. "Ik wist voorafgaand aan het seizoen dat ik er een concurrent bij zou krijgen. En Luuk doet het vooralsnog goed. Het is zijn goed recht dat hij spits staat."

Toch hoopt Locadia met het oog op zijn ontwikkeling dat ook hij nog de kans krijgt centraal. "Die wedstrijden als rechtsbuiten maken me completer als voetballer. Maar het is wel lastig, omdat ik me nu vooral ontwikkel aan de buitenkant, terwijl ik een spits ben. Iedereen weet dat ik daar het liefst speel."

Wijnaldum laakt mentaliteit PSV: 'Te makkelijk over gedacht'