Standard Luik heeft zondag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Lierse SK met 2-2 gelijkgespeeld. 

Apostolos Vellios maakte namens de bezoekers in blessuretijd gelijk, nadat Pierre Yves Ngawa eerder de aansluitingstreffer had gemaakt.

Bij rust stond Standard, dat donderdag in De Kuip tegen Feyenoord speelt in de Europa League, nog 2-0 voor door goals van ex-Ajacied Jelle Van Damme. Beide ploegen eindigden met tien man na een tweede gele kaart voor Van Damme en Hernan Losada.

Standard staat achtste, Lierse blijft laatste. In de Europa League won Standard het eerste groepsduel thuis met 2-0 van HNK Rijeka. Feyenoord verloor met dezelfde cijfers bij Sevilla.

Club Brugge

Club Brugge en Oostende hebben hun onderlinge ontmoeting besloten in 2-2. Daar schieten de clubs, beide in de jacht op koploper Anderlecht, weinig mee op. Oostende blijft vierde, Club vijfde, en beide ploegen hebben zeven punten achterstand op de Brusselaars.

Björn Engels zette Club al na zeven minuten op 1-0 in het Albertparkstadion in Ostend. Zes minuten later lag de 1-1 er ook al weer in, toen Sebastien Siani een strafschop benutte.

Na een uur spelen kwam Club, waar Ruud Vormer het hele duel speelde, zelfs op achterstand via een treffer van Fernando Canesin Matos, die in de slotfase van het veld werd gestuurd. Engels redde met zijn tweede van de avond alsnog een punt voor de gasten.