Daley Sinkgraven speelde zondag een wedstrijd van uitersten tegen PSV. In de eerste helft stond hij aan de basis van de rode kaart voor ploeggenoot Stefano Marzo en na rust schoot hij Heerenveen naar winst (1-0).

"Ik kon wel door de grond zakken. Het was mijn fout", keek Sinkgraven na afloop terug op de rode kaart.

De 19-jarige middenvelder nam na een halfuur spelen een vrije trap verkeerd, waarna PSV uitbrak en Marzo corrigeerde door de doorgebroken Florian Jozefzoon naar de grond te werken.

"Echt ontzettend knullig van me", vervolgde Sinkgraven. "Ik wilde hem snel nemen, maar daardoor vergat ik oogcontact te maken met een ploeggenoot. Heel stom."

Door de rode kreeg PSV grip op de wedstrijd, waar Heerenveen aanvankelijk de veel betere ploeg was. "We wilden er vanaf het begin vol op klappen. En dat hebben we gedaan. Of PSV tegenviel? Nee, ik denk dat wij gewoon heel goed speelden en dan kan PSV weinig doen."

"Door die rode kaart veranderde dat. Maar we hielden het compact en knokten voor elkaar. Daardoor hielden we aardig stand. En nadat PSV ook rood had gehad, kregen we weer hoop."

Interesse Ajax

Twaalf minuten voor tijd kreeg Heerenveen de beloning voor het goede spel. Sinkgraven schoot raak uit een counter. "We stonden een beetje onder druk. Hij moest erin en dat lukte."

De jongeling bekroonde met zijn goal ook zijn uitstekende wedstrijd en steeg zo met Heerenveen naar de vierde plaats in de eredivisie. Afgelopen zomer koos hij er ondanks interesse van andere clubs ook bewust voor om in Friesland te blijven.

"Ja, er was contact met Ajax. Maar ik richt me nu op Heerenveen. Het is voor mij heel belangrijk dat ik op elke week kan spelen. Dat is goed voor mijn ontwikkeling. En dan komt die stap omhoog hopelijk ook nog wel een keer."

Wijnaldum: 'We hebben er te makkelijk over gedacht' | Boze Cocu mist absolute wil bij apathisch PSV | Blom blijft volledig achter 'duidelijke' rode kaarten staan