Na vier nederlagen op rij is Feyenoord er weer in geslaagd een wedstrijd te winnen. De Rotterdammers zegevierden zaterdag bij Go Ahead Eagles met 4-0.

Afgelopen woensdag verloor Feyenoord nog met 2-0 van Go Ahead in de strijd om de KNVB-beker, nadat ook al was verloren van Ajax (1-0), Sevilla (2-0) en Willem II (2-1).

Dit keer kwam een goed resultaat voor Feyenoord echter geen moment in gevaar. Bij rust in Deventer stond de uitploeg al met 2-0 voor door een eigen doelpunt van Giliano Wijnaldum en een treffer van Jens Toornstra. In de tweede helft tekenden Colin Kazim-Richards en Mitchell te Vrede voor de 4-0 eindstand, die de Rotterdamse club lucht verschafte.

De ploeg van trainer Fred Rutten steeg door de zege naar de twaalfde plaats in de eredivisie met acht punten uit zeven wedstrijden.

Wijzigingen

De reeks nederlagen zorgde ervoor dat trainer Fred Rutten opnieuw wijzigingen doorvoerde in zijn basisopstelling. Feyenoord startte in Deventer met Lex Immers, Karim El Ahmadi en Elvis Manu. Dat ging ten koste van Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena, die beiden op de bank begonnen. Voor Ruben Schaken was zelfs helemaal geen plaats binnen de selectie.

Vanaf de tribune zag Schaken Feyenoord matig beginnen, maar na bijna een half uur kwam de uitploeg toch fortuinlijk op voorsprong. Giliano Wijnaldum werkte met Immers op zijn huid de bal achter zijn eigen doelman Erik Cummins (1-0). Enkele minuten later voorkwam Luke Wilkshire de gelijkmaker. Hij kopte een inzet van Fernando Lewis van de doellijn.

Kort voor rust verdubbelde Feyenoord, dat steeds meer greep op de wedstrijd kreeg, de marge. Manu brak door op links en Toornstra kopte de perfecte voorzet beheerst binnen: 2-0.

Ontspannen

Na rust was Feyenoord heer en meester. Met goed veldspel werd de thuisclub doorlopend in de verdediging gedrongen. Een halfuur voor tijd besliste Kazim-Richards het duel definitief met een prachtig doelpunt. Van grote afstand knalde de spits raak (3-0).

Daarna probeerden de 'Eagles' nog van alles om een beetje terug in de wedstrijd te komen, maar dat wilde niet erg lukken. Verder dan een vrije trap van Jop van der Linden op de paal kwam de thuisclub niet.

Feyenoord dicteerde op het middenveld en achterin gaf de ploeg weinig weg. Tot zichtbaar genoegen van de geplaagde Rutten, die eindelijk tamelijk ontspannen vanaf de kant kon coachen. Zeker nadat invaller Mitchell te Vrede ook nog eens de 4-0 had gemaakt.

Manu: 'Ploeg staat volkomen achter Rutten' | Rutten ziet Feyenoord zichzelf 'eindelijk belonen'

Bekijk de stand in de eredivisie