Ajax heeft zaterdag een ruime zege geboekt bij NAC. In Breda werd het 5-2 voor de Amsterdammers.

Opvallendste speler van de avond was Kolbeinn Sigthorsson. De IJslandse spits scoorde drie keer en miste ook nog een strafschop.

De drie goals waren pas de eerste competitietreffers van Sigthorsson van deze competitie. Afgelopen woensdag zag hij zijn concurrent Arkadiusz Milik nog zes keer scoren in het bekerduel (0-9) met de amateurs van JOS Watergraafsmeer.

Ricardo van Rhijn en Joël Veltman maakten in Breda de andere twee treffers voor Ajax, dat door de zege de gewenste voorbereiding had op de krachtmeting met Apoel Nicosia dinsdag in de Champions League.

File

De voorbereiding van Ajax op het duel in Breda verliep daarentegen niet vlekkeloos. Omdat de bus van de ploeg van trainer Frank de Boer lange tijd in de file stond moest de wedstrijd een kwartier later beginnen. Ajax was weliswaar op de hoogte van aangekondigde wegwerkzaamheden aan de A27. De politie raadde het Ajax echter af om met spelers en supporters via Rotterdam naar Brabant te rijden.

De Amsterdammers kwamen ook langzaam op gang in de wedstrijd, maar na de openingstreffer van Ricardo van Rhijn in de 27e minuut raakte de regerend kampioen alsnog op toeren. De rechtsback, vorige week al succesvol tegen Feyenoord, verraste doelman Jelle ten Rouwelaar met een afstandsschot (0-1).

Nog geen drie minuten later leidde Ajax met 0-2, na een prachtige aanval over de linkerflank. Nicolai Boilesen trapte de bal zo nauwkeurig voor het doel dat Sigthórsson alleen maar zijn voet hoefde uit te steken. De IJslander schatte vlak voor rust een gevoelig balletje van Davy Klaassen ook juist in (0-3).

Spanning

Sigthórsson mocht zich wel aanrekenen dat hij het duel kort na rust niet helemaal besliste. Hij miste eerst een strafschop en schoot even later van dichtbij over. Dat gaf Stipe Perica de gelegenheid om het duel weer even van spanning te voorzien (1-3). 

De spits van NAC scoorde nog een keer nadat Joël Veltman voor 1-4 had gezorgd. Het laatste woord was echter voor Sigthórsson, die vlak voor het einde voor de derde keer scoorde.

Sigthorsson vond het tijd dat hij scoorde voor Ajax | De Boer tevreden: 'Bij vlagen goed voetbal gezien'

Bekijk de stand in de eredivisie