Hoewel Liverpool in de absolute slotfase een overwinning tegen Everton verspeelde, was manager Brendan Rodgers trots op zijn spelers.

'The Reds' leken de winst in de Merseyside-derby te pakken dankzij een doelpunt van Steven Gerrard, maar Everton kwam in blessuretijd nog op gelijke hoogte. Rodgers vond het gelijkspel (1-1) onterecht.

''We hebben niet gekregen wat we verdienden. Het was duidelijk dat wij veel beter waren dan Everton. Als je zo laat nog een goal tegen krijgt, is dat symbolisch voor de pech die we hadden. Maar ik ben erg trots op mijn spelers'', zegt Rodgers op de clubsite van Liverpool.

De Noord-Ierse manager had wel nog wat aan te merken op de scheidsrechter. ''We namen de leiding, hadden eigenlijk twee treffers meer moeten maken en een penalty verdiend. Dat was teleurstellend, maar ons spel was van een hoger niveau dan de afgelopen weken.''

Rodgers complimenteerde ook Steven Gerrard met zijn spel. De 34-jarige aanvoerder had Liverpool met een mooie vrije trap op voorsprong geschoten.

''Hij heeft al vaker aangetoond dat hij uit standaardsituaties levensgevaarlijk is. Het was een geweldige vrije trap en zijn optreden was fantastisch.''