Ruud Gullit vermoedt dat Louis van Gaal de Premier League onderschat. Volgens de oud-topvoetballer heeft de trainer van Manchester United daardoor verkeerde aankopen gedaan.

"Mijn verbazing over de aankopen van Van Gaal blijft groot", schrijft Gullit zaterdag in zijn column in De Telegraaf.

"Hoe heeft zo’n ervaren en succesvolle coach kunnen denken dat hij geen goede, ervaren, sterke centrale verdedigers nodig had na het vertrek van Nemanja Vidic en Rio Ferdinand? Terwijl hij 200 miljoen euro had te besteden. Dan onderschat je de Premier League."

Manchester United investeerde afgelopen zomer met onder meer Radamel Falcao en Angel Di Maria vooral in aanvallend opzicht. Gullit: "Maar in de Premier League moet je altijd beginnen met de fundering en daarna pas het dak. Nu kampt hij in de verdediging met blessures en moet hij nog meer improviseren. Dan doe je iets niet goed."

Rechtzetten

De oud-trainer van Chelsea en Newcastle United verwacht ook niet dat Van Gaal en United nog voor de winterstop aansluiting vinden bij de bovenste ploegen. De 'Red Devils' staan na een dramatische seizoensstart twaalfde en spelen zaterdagmiddag tegen West Ham United.

"Ik gun hem alle succes in Engeland. Maar voordat Van Gaal dit kan rechtzetten met aankopen, ben je drie maanden verder."