Chelsea moet het de komende wedstrijden stellen zonder Ramires. De Braziliaanse middenvelder heeft een spierblessure overgehouden aan de topper van vorige week tegen Manchester City (1-1).

Ramires mist daardoor zaterdag de competitiewedstrijd tegen Aston Villa en komende week de confrontaties met Sporting Portugal (Champions League) en Arsenal (Premier League).

"Hij kan de interlandperiode van twee weken gebruiken om te herstellen'', zei trainer José Mourinho vrijdag. "Misschien kan hij daarna weer aansluiten.'' 

Met dertien punten uit vijf wedstrijden gaat Chelsea aan kop in de Engelse competitie.

Diego Costa

Mourinho zei verder dat hij hoopt dat Diego Costa niet wordt opgeroepen voor de Spaanse nationale ploeg. Volgens de Portugees is de spits en topscorer van de Londenaren niet helemaal fit.

"Mentaal is hij altijd klaar om te spelen, maar fysiek niet op dit moment. Diego zal zaterdag tegen Aston Villa starten, maar ik weet niet of hij een hele wedstrijd aan kan." 

"We kunnen allerlei medische rapporten opsturen naar Spanje, maar als ze hem toch oproepen, kan ik niks doen. Dan ben ik een nobody.''

Bekijk het programma en de stand in de Engelse Premier League