Lucas Andersen mag op steeds meer speelminuten rekenen in het eerste elftal van Ajax. Trainer Frank de Boer is dan ook zeer gecharmeerd van de Deen.

"Hij heeft de kwaliteiten om een heel grote speler te worden", aldus De Boer op de website van de Amsterdammers. Andersen had een basisplaats in de gewonnen klassieker tegen Feyenoord (1-0) en scoorde woensdag in het bekerduel met JOS Watergraafsmeer (9-0).

"Nu laat hij pas bij vlagen zien hoe goed hij is. Dat willen we uitbouwen naar een hele wedstrijd en daarna moet hij het over een langere periode laten zien", laat De Boer weten.

De trainer van Ajax vindt dat de twintigjarige Andersen, die vaak wordt gebruikt als vleugelaanvaller, de tijd moet krijgen om stappen te maken. "Nu is het nog de man voorbij om hem definitief kwijt te raken. De volgende stap is om daar een goed vervolg aan te geven en het overzicht te bewaren." 

"Hij is ook een jongen die een hele goede steekpass kan geven. Ik zie hem daarom een hele goede aanvallende middenvelder. Hij is in staat om een man meer te creëren."