AZ zou Alex Pastoor toch hebben ontslagen vanwege het lekken van informatie over het aftreden van Van Basten naar De Telegraaf.

Dat blijkt uit de ontslagbrief van de 47-jarige trainer, die de NOS in handen heeft.

AZ kwam maandag nog naar buiten met een officieel bericht, waarin de club ontkent dat Pastoor is ontslagen vanwege lekken.

Het zou volgens de Alkmaarders niet gaan om lekken, maar om een andere integriteitskwestie. In de ontslagbrief van Pastoor, die dateert van 19 september, staat echter het tegenovergestelde.

"Inmiddels is voor AZ onomstotelijk komen vast te staan dat er wel degelijk sprake is geweest van het lekken van bedrijfsgevoelige en bovendien bewust verdraaide informatie vanuit de directe omgeving van Alex Pastoor." 

"AZ is volledig op de hoogte van alles dat zich in dat verband heeft afgespeeld en de onverkwikkelijke rol die Alex Pastoor hierin heeft gespeeld. Bovendien is nu gebleken dat Alex Pastoor hierover tegen AZ heeft gelogen toen hij hiermee werd geconfronteerd."

Pastoor maakte al sinds zijn vertrek duidelijk dat hij, ondanks alles, terug wil keren in Alkmaar. Voor AZ, dat inmiddels druk bezig is met het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer, is dat geen optie. 

Chronologie: De ontwikkelingen bij AZ