Daley Blind blikte zondagavond met een positief gevoel terug op zijn debuut voor Manchester United.

De oud-Ajacied speelde negentig minuten tijdens het duel met Queens Park Rangers.

"Als team hebben we goed gespeeld, iedereen vocht voor elkaar, we knokten voor elke bal", meldde Blind na de 4-0 overwinning tegen Sky Sports.

De middenvelder had weinig aanpassingsproblemen. "Ik voel me hier thuis, ben goed opgevangen. In het voetbal spreekt iedereen ook dezelfde taal. Hopelijk is dit de start van iets moois."

Van Gaal

Manager Louis van Gaal toonde zich eveneens verheugd, al bleef hij kritisch. "Er zijn altijd punten die voor verbetering vatbaar zijn. Dat heb ik ook gezegd in de rust en na afloop. We hebben een nieuwe start gemaakt, maar het kan nog beter." 

"Toch ben ik heel blij met dit resultaat. We speelden dominant en maakten doelpunten. Het is ook heel belangrijk dat we opnieuw geen treffer incasseerden."

Van Gaal gaf in gesprek met het clubkanaal aan dat hij extra waarde hecht aan de zege. "Mijn vrouw is vandaag jarig. We hebben hier een fantastisch cadeau gegeven."

Di Maria

Het was Angel Di Maria die met een indraaiende vrije trap de score opende op Old Trafford.

"Het is geen verrassing voor me dat die bal erin vloog, deze week heb ik veel getraind op vrije trappen. Ik ben heel blij dat ik heb gescoord bij mijn thuisdebuut", vertelde de Argentijn.

United neemt het komende week op tegen Leicester City, net als Queens Park Rangers een promovendus.

United overtuigend langs Queens Park Rangers bij debuut Blind