Warner Hahn verruilde op de slotdag van de transfermarkt de bank van Feyenoord voor een plek onder de lat bij PEC Zwolle. De doelman van Jong Oranje was niet te spreken over de handelwijze van de Rotterdammers, maar heeft dat hoofdstuk inmiddels afgesloten.

"Als je het allemaal laat bezinken, kom je er wel achter dat het beter is als je speelt in plaats van dat je op de bank zit. Voor mij is alles afgesloten", vertelt Hahn.

"Ik ga hier bij PEC lekker een jaar keepen en je zou zeggen dat ik daarna terugkeer bij Feyenoord, maar ja, ik heb ontdekt dat je het nooit weet als je twee maanden bij een club zit. Natuurlijk wil ik nog wel terug. Feyenoord is een prachtige club. Ik kom uit Rotterdam, dus die club betekent iets extra's voor me."

Hahn werd begin deze zomer door Feyenoord overgenomen van FC Dordrecht. De 22-jarige Rotterdammer verloor vervolgens de concurrentiestrijd met Erwin Mulder en werd zelfs derde doelman na de komst van Kenneth Vermeer. In een gesprek met technisch directeur Martin van Geel, trainer Fred Rutten en keeperstrainer Patrick Lodewijks maakte Hahn zijn onvrede kenbaar.

"Natuurlijk ben ik boos geworden, maar dat lijkt me ook niet meer dan logisch. Als jouw baas tegen je zegt dat je niet meer mag schrijven, dan denk ik dat je ook pissig bent."

"Voetbal is hard, dat zie je ook bij Erwin Mulder. Ik heb geluk dat ik nog verhuurd kon worden. Na de afgelopen week met Jong Oranje was ik er wel uit dat dit het beste voor mij zou zijn. Ik kan hier de ervaring opdoen die ik nodig heb."

Druistig

Hahn hoorde pas op 31 augustus om 11.00 uur van de interesse van PEC. "Toen ik hoorde dat Vermeer zou komen, wist ik dat ik aan de bak moest. Je moet goed nadenken en heb er veel met mijn familie over gesproken. Mijn zaakwaarnemer is gelijk aan de slag gegaan en die vertelde me al snel dat PEC geïnteresseerd was."

De voormalig jeugdspeler van Ajax heeft naar eigen zeggen op gevoel gekozen. "Ik ben die ochtend gebeld door de trainer Ron Jans en heb een goed gesprek met hem gehad. Hij vertelde me wat hij met me van plan is. Hij weet dat ik een jonge keeper ben en natuurlijk nog weleens een foutje maak. Hij wil me de kans geven en vond mijn stijl van keepen interessant."

Zaterdag beleefde Hahn een uitstekend eredivisiedebuut en verraste met PEC op eigen veld koploper PSV (3-1). "Het is mooi als je zo kunt binnenkomen. Dat de fans mij vooraf toezongen, was leuk om mee te maken. Ik had geluk dat de treffer van Luuk de Jong werd afgekeurd. Ik was misschien iets te druistig bij het uitkomen. Voor de rest ben ik redelijk tevreden, maar ik weet dat het nog beter moet."

PEC Zwolle dient PSV eerste nederlaag toe