Trainer Fred Rutten van Feyenoord gaf zaterdag na de blamerende thuisnederlaag tegen Willem II (1-2) eerlijk toe dat hij geschrokken was van zijn ploeg.

"Zeker in de eerste helft'', sprak hij een tikje aangeslagen. "We zaten geen moment in de wedstrijd. We hebben in plaats van een stap voorwaarts een paar stappen achteruit gezet."

"En dat is voor mij als trainer heel vervelend en ook best wel frustrerend. Want zo verliezen mag echt niet, zeker niet in de eigen Kuip.''

Na de rust ging het volgens Rutten iets beter met Feyenoord, mede dankzij de redelijke invallers Jens Toornstra, Elvis Manu en doelpuntenmaker Colin Kazim-Richards.

"Maar na zo'n wedstrijd kan ik eigenlijk nergens tevreden over zijn. Dan kan je en mag je niet van lichtpuntjes spreken. Want met alle respect, Willem II was goed georganiseerd, maar dat betekent niet dat een grote club als Feyenoord voor eigen publiek daarvan mag verliezen.''

Mulder

Rutten stelde zaterdag voor het eerste de van Ajax overgekomen doelman Kenneth Vermeer op, waardoor Erwin Mulder naast hem op de bank zat. De voormalig eerste keeper hoeft niet bang te zijn dat hij dit seizoen helemaal niet meer in actie komt.

De Feyenoord-coach liet desgevraagd weten dat hij Mulder mogelijk voor de KNVB-beker wel weer gaat inzetten. "Die optie heb ik voor hem open gelaten, maar ik heb hem nog geen toezeggingen gedaan."

Vermeer, de nieuwe eerste keeper bij Feyenoord, beleefde een onplezierig debuut in De Kuip. De oud-Ajacied kon echter weinig aan de Tilburgse treffers doen. Verder verrichtte hij zijn werk naar behoren. Vermeer werd hier en daar nog wel uitgefloten door Rotterdamse fans, maar kreeg over het algemeen toch een warme ontvangst van het legioen.

Rutten wilde na afloop niet bevestigen dat hij tevreden was over Vermeer. "Dat vind ik ongepast na zo'n nederlaag. Daar ben ik de trainer niet naar.''

Streppel

Willem II-coach Jurgen Streppel concludeerde dat het met Tilburgers dit seizoen wel goed goed komst als ze zo blijven spelen als tegen Feyenoord. "We hebben best een aardig ploegje. Dat hebben we hier in Rotterdam wel laten zien, dacht ik", zei hij na de eerste zege voor de Brabantse ploeg in de laatste 48 uitduels in de eredivisie.

Willem II verraste in De Kuip met een aanvallende speelwijze, die vooral in de eerste helft met twee goals ook zeer doeltreffend was. "We hadden afgesproken dat we op de bluf tegen Feyenoord zouden gaan spelen. En dat is gelukt."

"We hebben voor de rust geweldig gespeeld. Het was een genot om naar te kijken. Na de pauze konden we nog heel moeilijk onder de druk van Feyenoord vandaan komen. De krachten waren ook op. Toch zijn we overeind gebleven. De ploeg verdient daarvoor een groot compliment. Op deze manier moeten we als team doorgaan.''

Immers schaamt zich voor Feyenoord: 'Deden maar wat' | Feyenoord laat zich in eigen Kuip verrassen door Willem II