In de Primera Division staat zaterdag al de eerste topper op het programma. Stadgenoten Real en Atletico treffen elkaar in Bernabéu en Diego Simeone verheugd zich op de derby.

Hoewel Simeone vanwege een schorsing zaterdag niet op de bank mag plaatsnemen bij Atletico, heeft hij vertrouwen in een goede afloop.

''In een competitie met 38 wedstrijden is het moeilijk om in het spoor van Real en Barcelona te blijven. Vorig seizoen is het ons gelukt en ook nu ligt het open'', zei Simeone vrijdag tijdens een persconferentie.

Atletico kreeg behalve de complimenten vorig seizoen ook veel kritiek vanwege het harde spel. Volgens de Argentijnse oefenmeester moet zijn selectie zich daar niets van aantrekken.

''Voetbal is een contactsport. De scheidsrechter bepaalt de grens. Wij zijn niet gewelddadig. Onze inzet en mentaliteit hebben ons vorig seizoen successen gebracht. Dat waren onze wapens.''

Simeone was een groot liefhebber van Angel Di Maria en noemde zijn landgenoot al eerder de beste speler van Real. Nu de vleugelspeler is vertrokken naar Manchester United, heeft de trainer van Atletico een opmerkelijke nieuwe favoriet. ''Iker Casillas is nu de speler waar ik van hou bij Real.''