Ook Ruud Vormer heeft maandag definitief een contract getekend bij Club Brugge.

De 26-jarige middenvelder komt over van Feyenoord, waar hij bezig was aan zijn derde seizoen.

Vormer, die al medisch is gekeurd door de Belgische topclub, zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2018. Bij Feyenoord liep zijn contract halverwege 2015 af.

"Ruud gaf bij ons aan open te staan voor een transfer. Dat had voor een groot deel te maken met de situatie waarin hij bij Feyenoord verkeerde", zegt technisch directeur Martin van Geel op de website van de Rotterdammers.

"De concurrentie op zijn positie is behoorlijk, waardoor het uitzicht op veel speelminuten niet heel groot was." Vormer speelde in ruim twee jaar Feyenoord 39 competitieduels, waarin hij drie keer scoorde. Eerder in zijn loopbaan kwam hij uit voor AZ en Roda JC.

Overtoom

Ook Willie Overtoom vervolgt zijn carrière in België: hij maakt de overstap van AZ naar Zulte Waregem. Dat heeft de Belgische club in de nacht van maandag op dinsdag bevestigd.

Overtoom kon bij AZ onder trainer Marco van Basten niet op speelminuten rekenen en tekende bij Zulte Waregem een contract voor een jaar. De middenvelder was transfervrij.

Bij Zulte treft Overtoom Glynor Plet, met wie hij eerder samenspeelde bij Heracles Almelo. "Daar konden wij het goed vinden met elkaar op en naast het veld", aldus de international van Kameroen.

"Glynor was superenthousiast over Zulte Waregem, dus ik heb geen seconde getwijfeld. Via deze club wil ik me opnieuw in de nationale ploeg knokken."

Sleegers

Feyenoord maakte maandagavond behalve de transfer van Vormer ook bekend dat Joey Sleegers dit seizoen aan FC Eindhoven wordt verhuurd.

De 20-jarige middenvelder zat sinds begin vorig seizoen in de selectie van Feyenoord, maar vierde nog niet zijn officiële debuut.

Overzicht: Belangrijkste transfers op slotdag | Volg al het transfernieuws in de rubriek Transfertumult