Jens Toornstra rondde maandag zijn transfer naar Feyenoord af en maakte zondag zijn debuut in de Grolsch Veste tegen FC Twente. De middenvelder was tevreden over zijn debuut, maar vond dat de Rotterdammers zichzelf tekort hadden gedaan met het 0-0 gelijkspel.

"We hebben aardig wat mogelijkheden gecreëerd en daar moeten we eigenlijk iets meer uithalen", doelde Toornstra onder meer op de gemiste strafschop van Mitchell te Vrede. "Maar positief punt is dat we de nul hebben gehouden."

De van FC Utrecht overgekomen spelmaker was zelf ook dicht bij de bevrijdende 1-0. Een vrije trap van een meter of 25 zeilde maar net naast het doel van keeper Nick Marsman. "Ik denk dat ik tevreden mag zijn over mijn debuut. Het kan natuurlijk altijd beter, maar voor de eerste keer heb ik het volgens mij aardig gedaan."

Ook het spel van Feyenoord kon de kersverse aanwinst bekoren. "Het was een goede wedstrijd van onze kant. Er had zeker meer ingezeten, maar dan hadden we de kansen moeten benutten. We kunnen nu wel bij de pakken neerzitten, maar als je hier 0-0 speelt, mag je tevreden zijn."

Immers

Toornstra kwam gelijk na rust in het veld voor Lex Immers. Die had naar eigen zeggen wat pijntjes. "Ik heb wat tikjes gekregen en ben uit voorzorg naar de kant gehaald", aldus Immers.

Volgens de aanvallende middenvelder had Feyenoord in Enschede moeten winnen. "Als je naar de kansen kijkt, dan had dat zeker gemoeten. We hebben genoeg mogelijkheden gehad om te scoren."

Vlak voor de aftrap kwam het nieuws naar buiten dat Kenneth Vermeer waarschijnlijk Ajax gaat verruilen voor Feyenoord. Toornstra moest het na de wedstrijd van de media horen. "Dit hoor ik nu voor het eerst. Is het echt waar? Nou, Vermeer is een hele goede doelman."

Immers wilde er niets over zeggen. "Daar geef ik geen commentaar op. Ik weet er niets van. Ik was met de wedstrijd bezig en niet met Vermeer. We hebben het er ook niet in de kleedkamer over gehad."

Rutten ziet Feyenoord progressie maken | Twente en Feyenoord komen niet tot scoren in Grolsch Veste