Stanley Menzo is zondag ontslagen als trainer van Lierse SK. Het bestuur zag zich genoodzaakt in te grijpen na de slechte resultaten van de afgelopen weken.

Na zes speelrondes bezet Lierse SK de laatste plaats in de Belgische competitie, met slechts vier punten uit zes wedstrijden. Zaterdag verloor de ploeg met 2-0 van Waasland-Beveren.

De 50-jarige Menzo was sinds de zomer van 2013 werkzaam bij de club die hij ook als speler diende. Eerder fungeerde de oud-international als hoofdtrainer van AGOVV, FC Volendam en SC Cambuur.

Menzo is niet de eerste trainer die dit seizoen zijn baan verliest op het hoogste Belgische niveau. Racing Genk-trainer Emilio Ferrera werd al na één speelronde bedankt voor bewezen diensten. 

"Het is met pijn in het hart dat ik op deze manier moet afscheid nemen van de club van mijn hart", aldus Menzo op de website van Lierse SK.

"Maar ik kan recht in de spiegel kijken en zeggen dat ik er alles aan gedaan heb de voorbije anderhalf jaar. Ik wens Lierse dan ook het beste toe voor de toekomst."