Hoewel Mesut Özil afgelopen zomer wereldkampioen werd met Duitsland kreeg hij veel kritiek te verduren. De spelmaker van Arsenal begrijpt daar niets van.

Al voor het WK in Brazilië werd er in het thuisland van Özil druk gediscussieerd over de aanvallende middenvelder. Diverse Duitse prominenten uitten hun twijfels over Özil. De 25-jarige linkspoot zegt niet geraakt te zijn door de kritieken.

''De negatieve commentaren waren onterecht. Ik was ook verbaasd omdat ik een belangrijke rol had gespeeld bij Duitsland voor de plaatsing van het WK'', aldus Özil tegen The Daily Telegraph.

''Het was ook raar. De kritiek kwam uit het niets. Ik groeide van de lieveling van Duitsland uit tot iemand die werd neergesabeld in de media.''

De discussie in de kranten en op de televisie ging ook over de positie van Özil. De speler van Arsenal is er zelf duidelijk over.

''Ik ben één van de beste 'nummers tien' in de wereld. Fans, trainers, spelers, iedereen weet dat ik het beste tot mijn recht kom als spelmaker.''

Arsenal

Dit seizoen zal Özil waarschijnlijk een belangrijke rol spelen bij Arsenal, dat eindelijk weer een gooi wil doen naar de landstitel.

''Natuurlijk kunnen we landskampioen worden. Onze selectie is sterker geworden en ik kijk uit naar dit seizoen.''