FC Twente en PEC Zwolle zijn donderdag uitgeschakeld in de Europa League.

Op eigen veld kwam Twente niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen Qarabag: 1-1. Vorige week in Azerbeidzjan eindigde de krachtmeting tussen beide ploegen in 0-0.

PEC Zwolle ging op bezoek bij Sparta Praag met 3-1 ten onder. In Zwolle was het heenduel tussen beide clubs vorige week in 1-1 geëindigd.

Door de winst van Feyenoord en PSV zijn er twee Nederlandse clubs actief in de groepsfase van de Europa League. 

Twente

Foutjes waren in de eerste helft illustratief voor FC Twente, dat in de eredivisie tot dusver drie keer gelijkspeelde. De ploeg had weliswaar het meeste balbezit, maar de nauwkeurigheid ontbrak.

Desondanks kwam FC Twente nog voor rust op voorsprong. Kyle Ebecilio bereikte Luc Castaignos met een fraaie steekpass. De spits bleef alleen voor doelman Ibrahim Sehic koelbloedig en schoot onberispelijk de 1-0 binnen.

Ook in de tweede helft was FC Twente lang niet altijd scherp. Al na vijf minuten resulteerde dat in de gelijkmaker. De uitblinkende Richard Almeide brak op links uit, waarna de geheel vrij staande Muarem Muarem ongehinderd de 1-1 binnen kon schieten.

Paal

Pas na die treffer oogde FC Twente fel. Robbert Schilder en Castaignos raakten kort na elkaar de paal. De slordigheden bleven echter in het spel.

Zo ging Darryl Lachman hopeloos in de fout, maar spits Reynaldo profiteerde niet van het onverwachte presentje.

FC Twente probeerde in de slotfase alsnog de winst te forceren, maar kwam niet tot serieuze kansen. Het Europese avontuur voor de club uit Enschede zit er dus op voordat het goed en wel begonnen is.

PEC Zwolle

Het Europese avontuur van debutant PEC Zwolle bleef beperkt tot twee wedstrijden. De ploeg van trainer Ron Jans speelde vooral in de beginfase goed en creëerde de nodige kansen, maar wist niet te scoren.

Ladislav Krejcí zette de thuisploeg na tien minuten op voorsprong, waarna Borek Dockal kort voor rust de wedstrijd al besliste.

Jakub Brabec maakte er na een uur nog 3-0 van. Stef Nijland scoorde in de slotfase tegen uit een strafschop.

Feyenoord met schrik vrij, ook PSV verder in Europa League