Voor trainer Phillip Cocu van PSV telt er donderdag maar één ding tijdens de uitwedstrijd van zijn club tegen Sjachtar Salihorsk.

''De ambitie van de club en van de spelers is Europees voetbal spelen, dan moet je zorgen dat je je kwalificeert voor de groepsfase", zei hij woensdag voor de laatste training voor het beslissende duel van van zijn ploeg in play-offs van de Europa League.

PSV verdedigt een voorsprong van 1-0, verkregen door een treffer vorige week van Adam Maher. Sinds dat duel is het vertrouwen in de spelersgroep van de club uit Eindhoven toegenomen, mede dankzij de uitzege van zondag op Ajax (3-1).

'' Niet alleen die overwinning maar ook het wegwerken van een achterstand heeft daaraan bijgedragen'', merkt Cocu. ''Maar we staan nu voor een andere wedstrijd in een andere competitie. De sfeer en het gevoel in de groep is goed. Ik geloof in een goede prestatie.''

Wijnaldum

Cocu moet het in Salihorsk zonder aanvoerder Geroginio Wijnaldum stellen. De middenvelder is met een lichte hamstringblessure achtergebleven in Eindhoven. ''Dat is vervelend'', beseft Cocu.

''Hij is een belangrijke schakel in ons team. Soms moet je keuzes maken, maar we hebben een voltallige groep hier en er zal iemand anders die positie goed gaan in gaan vullen. Ik verwacht een soort wedstrijd als vorige week. Ze zullen ons het gevoel geven dat we mogen voetballen. Maar ze zullen ook proberen ons te verrassen. Ze zijn levensgevaarlijk als we het even niet goed doen.''