FC Utrecht heeft zich versterkt met de Zweed Kristoffer Peterson. Het voormalige talent van Liverpool tekent een contract voor seizoenen bij de ploeg van Robbie Alflen.

Dat meldt Utrecht op de clubsite.

De 19-jarige Peterson is een vleugelaanvaller en stond sinds 2011 onder contract bij Liverpool. Hij wist bij de Engelse topclub geen plek in de A-selectie af te dwingen. In de voorbereiding op dit seizoen mocht de aanvaller wel tweemaal meedoen bij Liverpool. 

Peterson werd vorig seizoen uitgeleend aan Tranmere Rovers. Voor die club speelde de Zweed zes duels, waarin hij niet tot scoren kwam. Peterson kijkt uit naar zijn eerste wedstrijd voor FC Utrecht. ''Ik ben blij hier te zijn. FC Utrecht is een grote club. Ik kan bijna niet wachten om hier wedstrijden te spelen.''

Enorme ontwikkeling

Manager spelerszaken Edwin de Kruijff is zeer enthousiast over de nieuwe aanwinst. ''Hij is een bijzonder getalenteerde speler, de we al enige tijd op de voet hebben gevolgd en zelf ook in actie hebben gezien”,aldus De Kruijff.

''Sinds zijn komst naar Liverpool heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze ontwikkeling leidde tot zijn debuut in het eerste elftal. Wij hebben er vertrouwen in dat hij die lijn kan doortrekken in Utrecht en dat hij een uitstekende aanvulling is op de selectie zoals die er nu is. ''

Utrecht raakte vorige week nog Jens Toornstra kwijt aan Feyenoord, maar Peterson geldt niet als de vervanger van de middenvelder. De Zweed sluit per direct aan bij de selectie van Alflen.

Bekijk alle transfers in de eredivisie | Volg het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult