De Engelse kranten boren Manchester United de grond in na de 4-0 nederlaag tegen MK Dons in de League Cup. Manager Louis van Gaal wacht nog steeds op zijn eerste zege in een officiële wedstrijd bij de 'Red Devils'.

"Zelfs David Moyes bereikte de halve finale van de League Cup", schrijft The Daily Mirror. "Van Gaal haalde niet eens de derde ronde. Een proces dat begon met kleine tegenslagen, is nu uitgegroeid tot een grote crisis."

"Niet uitgesloten moet worden dat de slechte reeks zaterdag tegen Burnley wordt voortgezet, aangezien het zelfvertrouwen van de spelers tot een minimum is gedaald na deze catastrofale verliesbeurt", vervolgt de krant.

"Als verzachtende omstandigheid noemde Van Gaal het feit dat hij veel mutaties doorvoerde, maar nog steeds kwamen er dinsdag zes A-internationals in actie."

Zeldzame dag

De Manchester Evening News stelt dat United op bijzonder knappe wijze een zeldzame dag met goed nieuws (de komst van Angel Di Maria) alsnog wist te verpesten.

"Dit was een totale afgang. De transfer van Di Maria verdween naar de achtergrond door de jongste blamage in de korte periode van Van Gaal bij United."

De krant stelt dat Van Gaal wellicht voor een B-team koos om de interesse in bepaalde spelers aan te wakkeren. "Clubs konden kijken naar Danny Welbeck, Javier Hernandez, Anderson en Shinji Kagawa. Maar het wordt moeilijker voor United om deze spelers te verkopen dan om topspelers aan te trekken." 

De Daily Mail snapt niet dat Van Gaal al zijn sterspelers rust gunde. "Zonder Europees voetbal wordt dit geen slopend seizoen voor United. Waarom de tweede keus inzetten tegen een club die aardig in vorm is? Robin van Persie en Wayne Rooney hadden vertrouwen op kunnen doen."

"Hoewel Van Gaal er alles aan deed om te laten zien dat hij niet erg aangeslagen was, dreigt zijn eerste seizoen in de soep te lopen. Deze man stond vijftig dagen geleden nog in de halve finale van het WK. Nu verloor hij van MK Dons. Je zou het een negatieve spiraal kunnen noemen."

Ironisch

The Sun kopt in grote letters: 'Disaster. United vernederd door kleintjes'. "Dit was Uniteds ergste nederlaag tegen een club uit een lagere divisie."

Iets anders opgeschreven constateert de verslaggever van The Guardian hetzelfde. "Het was ironisch dat Van Gaal niet was geschokt door de uitslag, de manager van MK Dons was het immers ook niet. Veelzeggend was dat United pas in de 72e minuut voor het eerst op doel schoot."

Van Gaal na blamage United in League Cup: 'Niet geschokt'