Jody Lukoki was woensdag nog een klein vraagteken voor het duel met Sparta Praag (1-1) in de play-offs van de Europa League, maar de aanvaller van PEC Zwolle voelde zich een dag later weer fit en bekroonde zijn invalbeurt met het eerste Europese doelpunt in de historie van de Zwollenaren.

"Het is mooi dat ik de goal maak", zei Lukoki. "Het is ook mijn eerste treffer in de Europa League en dat smaakt naar meer."

Toch heerste er ook bij de van Ajax overgekomen vleugelspeler een dubbel gevoel door de late tegentreffer van Ladislav Krejci. "Het is heel jammer dat die 1-1 nog valt. Een uitdoelpunt telt toch voor twee."

"Het is ons bijna gelukt om te stunten. Als je de hele wedstrijd bekijkt, waren wij gewoon de betere ploeg. We speelden goed positiespel en hadden de beste kansen", doelde de 21-jarige rechtsbuiten onder andere op de gemiste strafschop van Maikel van der Werff.

Knie

Lukoki kreeg woensdag van trainer Ron Jans te horen dat hij niet in de basis zou beginnen tegen de Tsjechen. De aanvaller had last van zijn knie en Jans wilde met een fitte ploeg starten. Halverwege kwam Lukoki alsnog in het veld.

"Ik begon wat ongelukkig. Ik was nog te veel bezig met mijn knie. Dat zat tussen mijn oren. Ik vond dat ik wel in de wedstrijd groeide en die goal gaf me vertrouwen. Ik ben blij dat ik beslissend kon zijn. Uiteindelijk heb ik en het team goed gespeeld."

Ondanks de niet bijster goede uitgangspositie heeft Lukoki er nog alle vertrouwen in dat PEC de groepsfase weet te bereiken. "Ik weet niet wat we daar kunnen verwachten, maar ik denk niet dat zij achteruit gaan lopen. Ze spelen immers thuis. Ik denk niet dat wij onderdoen voor dit Sparta Praag. We hebben een goede ploeg en ik geloof er heilig in dat we daar kunnen winnen."

Jans: 'Hebben onszelf duidelijk tekortgedaan' | PEC speelt gelijk tegen Sparta Praag bij debuut in Europa