Hakim Ziyech maakt de overstap naar FC Twente. De 21-jarige aanvaller komt over van SC Heerenveen en tekent een contract voor vier jaar.

"Het sportieve aspect heeft de doorslag gegeven. Bij FC Twente bleek de kans wat groter om op zijn favoriete positie, de nummer 10-plek, te spelen", aldus zijn zaakwaarnemer Mustapaha Nakhli tegen De Telegraaf.

"In Rotterdam zou hij vaker als linkshalf of als buitenspeler gebruikt worden."

"Hakim heeft een goed gesprek gehad met Fred Rutten en de onderhandelingen verliepen perfect. Ook het contract bij Feyenoord was geweldig, beter dan bij Twente. Maar hij heeft niet voor het geld, maar voor de sportieve uitdaging gekozen."

Ziyech neemt bij de Tukkers de plek over van de naar Spartak Moskou vertrokken Quincy Promes. De eerstvolgende wedstrijd van Twente is donderdag voor de Europa League in Azerbeidzjan tegen Qarabagh FK.

Goede start

De speler van Jong Oranje beleeft een goede start van het nieuwe seizoen, zo was hij in de eerste twee duels trefzeker.

De Drontenaar maakte in het seizoen 2012-13 zijn debuut voor Heerenveen en kwam sindsdien tot 46 duels waarin hij dertien keer scoorde. Afgelopen seizoen werd hij tot speler van het jaar verkozen bij de Friese club.

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult | Bekijk het transferoverzicht in de eredivisie