Manuel Pellegrini vindt het onterecht dat Engelse media Manchester City bekritiseren voor het opstellen van weinig Engelsen.

Directe aanleiding voor de commentaren is dat de Chileense manager afgelopen zondag in de strijd om de Community Shield tegen Arsenal (3-0 nederlaag) met louter niet-Engelsen begon.

"Waarom wordt er altijd over Manchester City gesproken? Arsenal won de FA Cup met maar één Engelsman in het elftal", countert Pellegrini in gesprek met de BBC.

City kocht deze zomer opnieuw veel spelers, maar de nieuwe rekruten hebben louter een buitenlands paspoort, op Frank Lampard na. De routinier wordt gehuurd van zusterclub New York City FC.

Pellegrini liet Jack Rodwell vertrekken naar Sunderland en haalde in Willy Caballero een keeper die weleens Joe Hart uit het doel zou kunnen verdrijven. Naar nationaliteiten kijken doet de manager echter niet.

Financial Fair Play

"Bij elke club met ambities is het voor spelers lastig een basisplaats te veroveren", aldus de Chileen, die liever benadrukt wil zien dat zijn club goede zaken heeft gedaan ondanks de Financial Fair Play-regels.

"We hadden problemen met dit systeem, maar hebben toch enkele belangrijke aankopen gerealiseerd. Voor elke positie hebben we twee sterke spelers."

Manchester City begint de jacht op een tweede landstitel op rij zondag met een uitwedstrijd tegen Newcastle United.