José Mourinho denkt dat Chelsea deze zomer met drie transfers het fundament heeft gestort voor enkele succesvolle seizoenen. De Londenaren versterkten zich met Filipe Luis, Diego Costa en Cesc Fabregas.

"We hebben de selectie die we wilden. Het is een elftal voor morgen, voor volgend seizoen en gezien het aantal jonge spelers ook voor de komende vijf tot tien jaar", prijst Mourinho zich gelukkig in gesprek met The Guardian.

"Ik houd van deze club. Ze gaven me wat ik vroeg: een linksback, een middenvelder en een aanvaller. Ik kreeg zelfs twee spitsen, omdat Didier Drogba terugkeerde."

"Filipe Luis, Diego Costa en Fabregas bevinden zich normaal gesproken in de beste fase van hun loopbaan. Hun leeftijd, tussen de 25 en 30 jaar, is ideaal. We hebben het over ervaren spelers die ons normaal gesproken onmiddellijk versterken."

Mourinho eindigde afgelopen seizoen met Chelsea als derde in de Premier League na enkele kostbare nederlagen in het voorjaar.

"We hebben ons zeker verbeterd", zegt hij nu. "Er zijn bepaalde kwaliteiten aanwezig die we afgelopen seizoen niet hadden."

Titelkandidaten

De Portugees weigert zijn team echter uit te roepen tot dé titelfavoriet. "Dit is wel de Premier League, iedereen probeert het elk jaar beter te doen, zeker de clubs aan de top. In andere landen maken twee clubs uit wie de titel wint, hier hebben we vijf à zes kandidaten."

Chelsea treft maandag het gepromoveerde Burnley tijdens de eerste speelronde in de Premier League.