Richard Scudamore, de algemeen directeur van de Premier League, heeft geen traan gelaten om het vertrek van Luis Suarez naar FC Barcelona.

"Het is leuk om hem in de competitie te hebben, maar je weet gewoon dat er altijd iets kan gebeuren met hem", sprak de bestuurder tijdens een persconferentie.

"En dat terwijl wij ermee bezig zijn om te laten zien wat er allemaal goed is aan de Premier League. Ik denk dat zijn tijd was gekomen in Engeland."

Scudamore benadrukte dat hij Suarez een 'geweldige speler' vindt, maar dat hij zich mateloos ergerde aan de controverses waarvoor de oud-Ajacied zorgde.

"Zijn talent spreekt voor zich. Niet voor niets riepen de media én de spelers hem uit tot speler van het jaar. Dat was ook verdiend. Wat er afgelopen zomer gebeurde op het WK had ook effect op Liverpool en dus op de Premier League."

Scudamore doelde op het derde bijtincident in Suarez' loopbaan, met deze keer de Italiaan Giorgio Chiellini als slachtoffer. Liverpool besloot begin juli de Uruguayaan te verkopen aan FC Barcelona.

"Ik kan niet zeggen dat ik zijn vertrek betreur. Volgens mij heeft Liverpool in meerdere opzichten goede zaken gedaan."

Primera Division

Suarez was de volgende vedette die zijn loopbaan vervolgt in de Primera Division. Real Madrid en FC Barcelona lijken deze zomer actiever dan ooit op de transfermarkt.

"Wij hoeven in de Premier League niet elke megaster te hebben", zei Scudamore. "Het Spaanse systeem heeft twee zeer kapitaalkrachtige clubs gecreëerd. Dat heeft te maken met hoe alles is georganiseerd, clubs verkopen individueel hun televisierechten."

"Ze zijn er goed in de toppers vast te leggen. Luis Figo en Zinedine Zidane hebben hier nooit gespeeld. Toch hebben wij nog genoeg spelers in huis die je zou zetten in een top vijftig. Het meest belangrijkste is in mijn ogen dat we twintig competitieve clubs hebben."