Louis van Gaal kijkt met vertrouwen vooruit naar zijn officiële debuut als manager van Manchester United, zaterdag in de Premier League tegen Swansea City.

"Tot nu toe hebben we elke wedstrijd gewonnen. Dat is echt fantastisch als je de lijst met tegenstanders ziet", aldus de 63-jarige Nederlander na de 2-1 oefenzege op Valencia op de website van United.

Van Gaal maakte voor het eerst zijn opwachting op Old Trafford als manager van United. "Ik heb ervan genoten. Toen ik het veld betrad, hoorde ik fans mijn naam schreeuwen."

"Dat geeft ook wel druk. Ze verwachten er veel van, maar binnen drie à vier weken kun je niet alles veranderen. De spelers kunnen ook niet veranderen."

United kreeg Valencia pas laat op de knieën, door een treffer van invaller Marouane Fellaini. "Dit was ons slechtste duel tot nu toe", meent Van Gaal.

"Wellicht wilden de jongens te graag na het hoge niveau dat ze haalden tijdens de oefentrip door de Verenigde Staten. Ik zag veel foute passes. Vaak werden ook verkeerde keuzes gemaakt. Toch hebben we de wedstrijd op een kwartier na gedomineerd. Het zegt ook wat dat we vlak voor tijd het verschil maakten, iedereen bleef knokken."

Blessures

Van Gaal leeft niet zonder zorgen toe naar de ouverture in de Premier League. "We kampen momenteel met veel blessures."

"Vergeet niet dat ik geen beroep kon doen op Jonny Evans, Luke Shaw en Antonio Valencia. Het is nog afwachten of zij zaterdag fit zijn."

Rooney krijgt aanvoerdersband United van Van Gaal | Van Gaal wint met United ook bij debuut op Old Trafford