Met twee doelpunten bewees Cristiano Ronaldo dinsdag in de wedstrijd om de Europese Super Cup dat hij alle blessurezorgen van zich heeft afgeschud.

De Portugees bezorgde Real Madrid in Cardiff de eerste prijs van het seizoen; Sevilla werd met 2-0 verslagen.

"Deze prijs had ik nog niet op mijn cv staan, daarom is dit voor mij een speciale dag'', zei Ronaldo. "De ploeg speelde geweldig, we hebben deze beker verdiend gewonnen."

De Portugees werd in de slotfase van het afgelopen seizoen geplaagd door fysieke problemen. Ronaldo bleef daardoor vrij onzichtbaar in de gewonnen finale van de Champions League tegen Atletico Madrid (4-1) en op het voor Portugal dramatisch verlopen WK in Brazilië. 

"Maar dat is verleden tijd. Ik ben weer helemaal terug. Ik voel me goed en heb het team vandaag geholpen met twee belangrijke doelpunten. Mooi om het seizoen te beginnen met een prijs, hopelijk trekken we dat door.''

Ancelotti

Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid toonde zich verheugd over het optreden van Ronaldo. "Hij was de beste speler van het veld en bezorgde ons de beker met twee mooie doelpunten."

De Italiaan telde zijn zegeningen in Cardiff. "Ik heb het geluk dat ik deze fantastische selectie mag trainen. Natuurlijk moeten we nog hard werken en veel offers brengen, maar het is duidelijk dat we veel mogelijkheden hebben."

"Het belangrijkste dit seizoen is dat we gebruikmaken van de brede selectie die we tot onze beschikking hebben."

Real Madrid dankzij Ronaldo langs Sevilla in duel om Super Cup