Gerardo 'Tata' Martino is aangesteld als bondscoach van Argentinië. De 51-jarige oefenmeester volgt Alejandro Sabella op, die na het WK in Brazilië besloot op te stappen als keuzeheer van de verliezend finalist.

De voormalige trainer van FC Barcelona zal donderdagmiddag gepresenteerd worden, bevestigt de Argentijnse voetbalbond AFA dinsdagavond op de officiële website.

Eerder op dinsdag liet José Lemme, voorzitter van de AFA, al weten dat de aanstelling van Martino zo goed als rond was. "Het gaat nog slechts om details."

Martino, die eerder ook al werkzaam was al bondscoach van Paraguay, zal ook aan het bewind komen te staan bij Jong Argentinië en als opdracht krijgen deze formatie naar de Olympische Spelen van 2016 in Brazilië te loodsen.

De 51-jarige oefenmeester stapte in mei op bij FC Barcelona na een seizoen waarin de club alleen beslag legde op de Spaanse Super Cup en tweede eindigde in de Primera Division.

Zijn voorganger Sabella loodste de wereldkampioen van 1978 en 1986 voor het eerst sinds 1990 naar de finale van de mondiale eindstrijd, waarin Duitsland na verlenging aan het langste eind trok: 1-0. Saillant is dat Martino als bondscoach zal debuteren in een oefenduel met de 'Mannschaft', op woensdag 3 september in Düsseldorf.​