Sevilla lijkt dinsdagavond de underdog tegen de miljoenenformatie van Real Madrid, maar kan hoop putten uit een positieve statistiek in de strijd om de Super Cup.

De laatste elf winnaars kwamen om en om uit de Champions League en de UEFA Cup/Europa League. Vorig seizoen wist Bayern München, winnaar van het kampioenenbal, de trofee te veroveren. Mocht de statistiek zich doorzetten, dan pakt Sevilla de beker.

Het is het vierde nationale onderonsje in de door Nederlandse journalist Anton Witkamp bedachte wedstrijd. In 2006 was Sevilla er ook bij betrokken en won het ook zijn vooralsnog enige Super Cup: 3-0 tegen FC Barcelona.

De andere wedstrijden waarbij de nationaliteit van de winnaar op voorhad vaststond, werden gespeeld in 1990 AC Milan-Sampdoria (1-1, 3-0) en in 1994 Parma-AC Milan (0-1, 2-0). Destijds bestond de Super Cup nog uit een tweeluik.

Feyenoord

Uit informatie van Infostrada blijkt dat van de liefst 78 trofeeën die Madrid in de kast heeft staan, er slechts twee prijzen zijn die ze 'maar' eenmaal heeft veroverd: de Spaanse beker en de Europese Super Cup. 

De enige keer dat 'de Koninklijke' de prijs meenam naar de Spaanse hoofdstad was in 2002. Feyenoord werd destijds met 3-1 verslagen. Pierre van Hooijdonk maakte de treffer van de Rotterdammers.

Onderlinge strijd

De laatste wedstrijd tussen de twee Spaanse clubs werd gewonnen door de ploeg uit Andalusië: 2-1. Het duel daarvoor werd wel ruim verloren. Real won met liefst 7-3, dankzij onder meer een hattrick van Cristiano Ronaldo en doelpunten van Karim Benzema en Gareth Bale. Beide wedstrijden werden gespeeld in het kader van de Primera Division.

Of Bale en Ronaldo zullen starten is onzeker. Zo kampte de Portugees lange tijd met een dijbeenblessure, maar is hij door de medische staf inmiddels fit bevonden. Ancelotti heeft in elk geval een basisplaats ingeruimd voor de aanwinsten James Rodriguez en Toni Kroos, zo maakte hij maandag bekend.

Het veertigste duel om de Super Cup gaat dinsdagavond om 20.45 uur van start in het Cardiff City Stadium in Cardiff.