FC Utrecht heeft de wereldvoetbalbond FIFA ingeschakeld om een deel van de transfersom te krijgen voor de overgang van doelman Michel Vorm van Swansea City naar Tottenham Hotspur. 

Dat heeft de woordvoerder van FC Utrecht laten weten. Vorm verhuisde in 2011 van Utrecht naar Swansea City. Daarbij werd een doorverkoopclausule van 30 procent in het contract opgenomen als de keeper bij een andere club zou gaan spelen.

Vorm tekende deze zomer bij de Spurs, maar bij de overgang waren meerdere spelers betrokken. Zo ging behalve Vorm ook Ben Davies naar de club uit Londen. De middenvelder Gylfi Sigurdsson bewandelde juist de omgekeerde weg. Er werd geen transfersom betaald.

"Dit kan in onze ogen niet. We hebben de zaak daarom aanhangig gemaakt bij de FIFA. De bond heeft zich al eerder over een dergelijke zaak gebogen en we denken daarom dat we sterk staan'', aldus de zegsman.

Van Schaik

Wilco van Schaik, voorzitter van FC Utrecht, noemt de gang van zaken bij de BBC 'onacceptabel en ongelooflijk.' 

"Vorm is een erg betrouwbare keeper in de Premier League. Hij is dertig jaar oud, op het toppunt van zijn carrière. Daarnaast had hij nog een tweejarig contract en is hij onderdeel van Oranje. Wij willen die dertig procent."