Marc Wilmots weet niet zeker of nog vier jaar bondscoach van België blijft. Hij heeft een contract voor deze periode getekend, maar hij houdt alle opties open.

''Ik kan elk moment weg'', zegt Wilmots dinsdag in de Belgische media. ''Ik heb op dit moment geen plannen in die richting, het hangt af van het moment en de club."

"Ik doe dit nog heel graag. Maar zeggen dat ik hier in pakweg december nog ben, kan ik niet. Dit is niets nieuws, dat heb ik bij mijn contractondertekening duidelijk gezegd."

"Er staan voor beide partijen ontsnappingsclausules in het contract. Bij mijn eerste contract beloofde ik de rit uit te zitten, nu niet. Maar ik ga er nu weer invliegen om campagne voor het EK tot een goed einde te brengen."

Kritiek

België werd bij het WK in Brazilië in de kwartfinales uitgeschakeld door Argentinië. Er was na afloop kritiek op de aanpak van Wilmots. Hij zou te weinig op tactiek hebben getraind en het spelniveau lag te laag.

''Bij een club zou ik anders trainen, maar dit is de nationale ploeg. De spelers wisten echt wel wat ze moesten doen. We moeten ook realistisch blijven. We hadden de jongste groep van het toernooi.''

Hij richt zich nu op het EK in 2016. ''Daar willen we de halve finale spelen. Let op, ik zeg willen, niet zullen. Eerst moeten we door de kwalificaties heen komen."

In de EK-voorronde stuit België op Bosnië, Israël, Wales, Cyprus en Andorra. De nummer één en twee van de poule zijn zeker van een ticket.