In de poging om zich te versterken met Samuel Eto'o krijgt Ajax mogelijk concurrentie van Liverpool.

De 'Reds' overwegen de 33-jarige aanvaller een contractaanbieding te doen, zo bericht The Guardian.

Voor het sluiten van de transfermarkt over een kleine drie weken wil Liverpool zich per se nog versterken met een spits. Manager Brendan Rodgers zag Premier League-topscorer Luis Suarez vertrekken naar FC Barcelona en kocht de aanvallers Divock Origi en Rickie Lambert.

Origi werd meteen verhuurd aan Lille, terwijl Lambert zijn eerste seizoen ingaat als aanvaller bij een topclub. Rodgers wil zijn aanvalslinie daarom completeren met een ervaren spits. 

Liverpool informeerde afgelopen week bij AS Monaco naar Falcao. De Monegasken lieten weten dat áls de Colombiaan wordt verkocht Real Madrid de kopende partij zal zijn. Vandaar dat Eto'o nu in beeld is gekomen.

Miljoenensalaris

De clubleiding van Ajax sprak afgelopen week in Parijs met de oud-aanvaller van onder meer FC Barcelona en Internazionale.

"We zijn nog op zoek naar een spits, als je dan bij hem uit kan komen, is dat erg mooi", zei Ajax-trainer Frank de Boer zondag voor het duel met Vitesse.

Liverpool is nog niet zover dat het al in gesprek is met Eto'o, maar de 'Reds' zijn in elk geval bereid de spits een miljoenensalaris te bieden, mocht definitief worden besloten om hem een voorstel te doen.

Afgelopen seizoen verdiende Eto'o bij Chelsea ongeveer zeven miljoen pond (8,8 miljoen euro).

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult