Ronald Koeman kijkt uit naar zijn eerste wedstrijd als trainer van Southampton in de Premier League.

De 51-jarige Nederlander begint zondag met een uitwedstrijd tegen Liverpool, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde in de competitie. Koeman is vol vertrouwen over de kansen van zijn ploeg.

"We hebben nog wat tijd nodig, want we hebben een voorbereiding waarin we het team opnieuw moeten opbouwen", doelt hij op de clubsite van Southampton op het vertrek van enkele sterkhouders in de zomer.

"We zullen er klaar voor moeten zijn. Ik was zondag op Anfield Road bij het oefenduel tussen Liverpool en Borussia Dortmund", kijkt Koeman terug op de wedstrijd die met liefst 4-0 werd gewonnen door de Engelsen.

"Het is een geweldig stadion met veel geschiedenis en we kijken er naar uit om tegen ze te spelen. Ze speelden heel erg goed, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Dortmund heel slecht was. Ze maakten het Liverpool niet lastig, maar dat zullen wij wel doen."

Ambitie

Koeman verloor deze zomer een vijftal spelers aan de topclubs in Engeland en haalde daar tot dusver vijf spelers voor terug, onder wie Dusan Tadic (FC Twente) en Graziano Pellè (Feyenoord).

Daar is de oud-trainer van Feyenoord tevreden mee. "We hebben nog één of twee spelers nodig, maar we hebben onze ambitie getoond. Daar hou ik van."