Real Madrid zal dinsdag in het duel om de Super Cup met Sevilla aantreden met Cristiano Ronaldo en aanwinsten Toni Kroos en James Rodriguez.

Dat heeft trainer Carlo Ancelotti maandag gezegd op de voorbeschouwende persconferentie.

Ronaldo kreeg aan het eind van vorig seizoen te maken met verschillende blessures aan zijn bovenbeen en knie. Daar sukkelde hij tijdens het afgelopen WK mee door.

"Met Ronaldo gaat het heel goed", aldus de Italiaan. "Hij kent geen problemen meer en heeft alle testen doorstaan om morgen te kunnen spelen. Hij is fit en ik heb er vertrouwen in dat hij het seizoen goed zal beginnen."

Kroos kwam deze zomer over van Bayern München en Rodriguez verruilde AS Monaco voor Real. Beide middenvelders kunnen rekenen op een basisplaats in Cardiff tegen Sevilla.

"Zij zullen allebei spelen", bevestigt Ancelotti. "Kroos is tactisch erg sterk en zal ons daarmee helpen. Rodriguez is een geweldige speler. Hij is erg sterk en heeft veel loopvermogen. Ik ben blij met de aanwinsten, want de kwaliteit van het team is verbeterd."

Bale

Welshman Gareth Bale, die voor het duel om de Super Cup voor even terug is in eigen land, lijkt afgaande op de teksten van Ancelotti niet zeker van een plaats in de basiself.

"Hij is zowel fysiek als mentaal in goede conditie, maar ik weet niet of hij morgen zal spelen", is Ancelotti eerlijk. "Het is voor hem een thuiswedstrijd, maar het zou kunnen dat hij op de bank begint."

Real Madrid legde vorig seizoen beslag op de Champions League door in de finale Atletico Madrid met 4-1 te verslaan. Sevilla won in de eindstrijd van de Europa League na strafschoppen van Benfica, nadat de stand na 120 minuten voetbal 0-0 was.