Gary Medel zet zijn loopbaan voort bij Internazionale. De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, komt over van Cardiff City.

De 27-jarige Chileen trainde maandag voor het eerst mee met de Italianen, zo meldt Inter op de clubwebsite.

Medel kwam afgelopen seizoen 34 maal uit voor Cardiff, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg uit de Premier League degradeerde. De club uit Wales haalde Medel vorig seizoen op uit Sevilla voor 14 miljoen euro. Cardiff ontvangt nu zo'n 12 miljoen euro voor de WK-ganger.

De middenvelder werd in 2008 uitgeroepen tot Chileens voetballer van het jaar.

Armero

Stadsgenoot AC Milan heeft Pablo Armero aangetrokken. De 27-jarige linksback kwam afgelopen halfjaar op huurbasis uit voor West Ham United. 

Op het clubkanaal van de Milanezen reageerde Armero verheugd op zijn transfer. "Ik ga er alles aan doen om hier een basisspeler te worden. Als eerste denk ik aan het winnen van een wedstrijd, daarna denk ik na over het vreugdedansje", zo refereerde hij aan de dansjes die de Colombianen deden op het WK in Brazilië.

"Ik ga ervoor knokken, maar het is de coach die bepaalt wie er speelt."

Armero speelde tot nu toe 58 interlands voor Colombia. Daarin scoorde hij twee keer, waaronder de openingstreffer in het met 3-0 gewonnen groepsduel met Griekenland op het afgelopen WK.