Sportief directeur Fredi Bobic van VfB Stuttgart is er niet blij mee dat FC Groningen alle details over de transfer van Filip Kostic naar de Duitse club openbaar maakte.

Op de website van VfB Stuttgart stond afgelopen weekeinde te lezen dat 'beide clubs geen mededelingen doen over de transfersom', terwijl FC Groningen alle cijfers op straat gooide, zoals de transfersom van zes miljoen euro.

De noorderlingen lieten eveneens weten dat ze een doorverkooppercentage bedongen van vijftien procent en dat er een bonusregeling is afgesproken die kan oplopen tot maximaal één miljoen euro.

"Dit is heel ongewoon. Eigenlijk is het een kwestie van respect om niet over dit soort zaken te berichten", stelt Bobic in boulevardkrant Bild. "Kennelijk moet iemand zich profileren."

Hans Nijland, directeur van FC Groningen, heeft zijn 'welgemeende excuses' aangeboden voor de fout. Volgens Nijland hebben de Groningers de regel over het hoofd gezien.

Onderste kan

Bobic legt uit dat FC Groningen het onderste uit de kan kon halen. "Zij hebben deze zomer al goed verdiend aan doorverkooppercentages. Ze bevonden zich in een goede situatie."

Kostic is de duurste VfB Stuttgart-aanwinst sinds Zdravko Kuzmanovic in 2009 voor acht miljoen euro overkwam van Fiorentina.

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult