Celtic staat niet open voor een verzoek van Legia Warschau om in een extra wedstrijd te bepalen welke club deel mag nemen aan de play-offronde in de Champions League.

Mede-eigenaar Dariusz Mioduski van de Poolse club opperde dit afgelopen weekeinde in een open brief, enkele dagen nadat Legia door een straf van de UEFA voor het inbrengen van een niet speelgerechtigde speler werd uitgeschakeld in de derde voorronde.

"We zijn teleurgesteld in de uitlatingen van Legia. Dit is een zaak van de UEFA", meldt Celtic op de clubsite. "Pas in een later stadium doen we hierover mededelingen."

Mioduski, wiens club over twee wedstrijden met 6-1 zegevierde, laat aan Sky Sports weten dat hij niet echt een derde duel wilde spelen.

"Wel hopen we met hen in contact te komen. Als echte mannen moeten we hier toch uit kunnen komen? Kennelijk heeft het management van de club toch niet bepaalde waarden die ik ze wel toedichtte. Ik weet zeker dat de UEFA het accepteert als we er samen uitkomen."

Boos

Nog altijd hoopt Mioduski dat Legia alsnog wordt toegelaten tot de play-offronde. "De regels werken duidelijk niet op een goede manier. We zijn boos en gefrustreerd."

"We hebben duidelijk laten zien dat we de betere ploeg zijn. Het gaat helemaal niet om geld, maar om de dromen van normale mensen."

Celtic treft al over ruim een week het Sloveense Maribor in de play-offronde van de Champions League.

Celtic ondanks nederlagen toch door in Champions League