Daley Blind betrad zondag onder luid gejuich van het Ajax-publiek als invaller het veld bij de 4-1 overwinning op Vitesse.

De club hoopt dat de verdedigende middenvelder na een sterk WK in Amsterdam blijft ondanks vermeende interesse uit het buitenland.

"Ik focus me gewoon op Ajax omdat ik hier gelukkig ben. Als er wat komt, ga ik er pas over nadenken", aldus Blind tegen NU.nl.

"Het is na mijn vakantie in ieder geval heerlijk om weer voor Ajax te spelen. Het is niet de minste club en ik heb me erop ingesteld na het WK."

Sterk

De 24-jarige Blind was basisspeler bij Oranje in Brazilië en scoorde in de troostfinale tegen het gastland. De geboren Amsterdammer voelt daardoor nog meer waardering bij zijn club.

"Ik merk wel dat ik na het WK meer aanzien heb en nog belangrijker voor de ploeg kan zijn. Het publiek waardeert me ontzettend en dat doet me goed."

Blind stroomde vanwege de mondiale titelstrijd later in bij Ajax en is naar eigen zeggen fris. "De vakantie heeft me goed gedaan, het was echt lekker om even aan andere dingen dan voetbal te denken. Ik voel me sterk, heb weinig aan kracht ingeleverd."

Slordig

De negentienvoudig international zag in het duel met Vitesse en bij de verloren Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle dat er nog voldoende te verbeteren valt bij Ajax.

"We staan er goed voor en lieten nu een paar mooie combinaties en sterke aanvallen zien, maar zijn ook slordig. Er zijn wat dat betreft nog zoveel dingen die we beter kunnen doen. Zeker aan het vele balverlies moeten we werken."

Diverse kenners denken dat PSV de hegemonie van Ajax in de eredivisie kan doorbreken. Als het aan Blind ligt, gebeurt dat niet. "PSV heeft ook een goede ploeg, maar wij moeten durven uitspreken dat we voor de vijfde landstitel op rij gaan. We zijn misschien wel favoriet."

Eto'o

De voorspellingen zullen wellicht veranderen als Samuel Eto'o de gelederen van Ajax komt versterken. De directie van de club heeft al gesproken met de spits uit Kameroen die in het verleden voor onder meer Chelsea en FC Barcelona speelde.

Blind kijkt er in ieder geval naar uit om met de 33-jarige Eto'o samen te werken. "Het is een superspits die ontzettend veel heeft gewonnen en bij veel mooie clubs heeft gespeeld."

"Ik weet niet hoe hij de planning van zijn carrière ziet, maar wij kunnen alleen maar heel veel van hem leren. Het is een fantastische speler die iets toevoegt aan het team, als hij tenminste komt."

Mike van der Hoorn: 'Doelpunt voelt als verlossing' | Viergever blijft kritisch na overwinning