Bilal Basaçikoglu was zondag blij met de late zege van Feyenoord bij ADO Den Haag (1-0), maar de aanvaller was niet te spreken over zijn debuut voor de Rotterdammers.

"Ik was niet tevreden over mijn eigen spel. Het kon beter", biechtte Basaçikoglu, die overkwam van sc Heerenveen, op. "Aanvallend heb ik niet kunnen brengen wat ik normaal wel kan. Al ben ik ook niet heel vaak in de één-tegen-één-situatie gekomen."

De vleugelspeler had daar wel een verklaring voor. "De ruimtes waren best wel klein om een actie te maken. De wedstrijd vroeg er niet om om telkens mijn directe tegenstander op te zoeken. ADO liep alle gaten dicht en dat deden ze goed. Ik moest vooral zuinig zijn op de bal."

De al gewisselde Basaçikoglu zag vanaf de kant Mitchell te Vrede in blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd maken. Toch overheerste er volgens de speler van Jong Oranje na afloop geen uitgelaten stemming.

"De sfeer in de kleedkamer was normaal. We weten dat we geluk hebben gehad. Voor hetzelfde geld blijft het 0-0. Nee, er was geen feestje. We zijn blij met de drie punten, maar voetballend gezien was het niet echt goed."

Tegen ADO vormde Basaçikoglu samen met Jean-Paul Boëtius en Elvis Manu de voorhoede van Feyenoord. De kans is groot dat de Rotterdammers nog voor het verstrijken van de transferdeadline een nieuwe spits aantrekken. Basacikoglu houdt zich er niet mee bezig. "Daar ga ik ook niet over. Dat is niet mijn pakkie-an. We zien vanzelf wel of er iets gaat veranderen."

Bijzonder

De negentienjarige Turkse Nederlander neemt het vrijdag in De Kuip al op tegen zijn oude werkgever. Basaçikoglu kijkt uit naar die ontmoeting.

"Dat wordt een bijzondere wedstrijd voor me. Ik ben daar doorgebroken en heb aan Heerenveen mijn transfer naar Feyenoord te danken. Wij moeten de eerste vijf duels zien te winnen. Het maakt in de openingsfase van het seizoen niet uit of je dat nou wel of niet met goed voetbal doet."

Van Beek: 'Je hebt er niks aan om te blijven treuren' I Gepasseerde Te Vrede: 'Gretig op de bank gaan zitten'