Sven van Beek had zijn fout waarmee de verdediger van Feyenoord de nederlaag van woensdag en uiteindelijke eliminatie tegen Besiktas in de derde voorronde van de Champions League inleidde al snel uit zijn hoofd gezet.

Van Beek stond zondag naar eigen zeggen 'zijn mannetje' tegen ADO Den Haag. "Je kan wel blijven treuren, maar daar heb je niks aan", aldus de twintigjarige Goudenaar, die bij de 1-0 tegen Besiktas de bal kinderlijk eenvoudig verspeelde.

"Je moet om leren gaan met het maken van fouten. Je moet er gelijk weer staan. Dat is voor een jonge speler als ik niet altijd even makkelijk, omdat je altijd alles goed wil doen in andermans ogen."

Bang om in Den Haag, waar Feyenoord een late 1-0 zege boekte, opnieuw in de fout te gaan was Van Beek dan ook niet. "Ik kan wel tevreden zijn over mijn eigen optreden. Ik heb vandaag mijn mannetje gestaan in de verdediging, al moet ik af en toe wel wat feller zijn."

Over het spel van Feyenoord kon Van Beek niet al te positief zijn. "We speelden niet goed, dat is duidelijk. Gelukkig scoort Mitchell (Te Vrede, red.) op het laatst nog, dat is het belangrijkste. We weten dat het niet mooi was en beter moet, maar bij ons gaat het om de drie punten. Die hebben we en dan vind ik het allang goed."

Van Beek had wel een verklaring voor het mindere optreden van de equipe van trainer Fred Rutten. "We maakten vaak de verkeerde keuzes. We liepen te veel met de bal. De bal moest veel sneller rond. Zeker tegen tien man (Mitchell Schet kreeg vlak voor rust de rode kaart, red.) moet je de tegenstander kapot spelen. Het duurde allemaal een beetje te lang."

De Vrij

De international van Jong Oranje was tegen ADO terug te vinden in het centrum van de verdediging, terwijl hij in de return tegen Besiktas als rechtsback werd opgesteld. Een voorkeur heeft Van Beek niet. "Ik ben het gewend om op beide posities te spelen, omdat ik dat in de jeugd ook heb gedaan."

Van Beek moet in Rotterdam de opvolger worden van de naar Lazio Roma vertrokken Stefan de Vrij. "Van mij mocht Stefan vertrekken, dan had ik ook kans om te spelen. Als hij was gebleven, dan had ik nu waarschijnlijk op de bank gezeten."

Gepasseerde Te Vrede: 'Gretig op de bank gaan zitten' | Clasie: 'Speelden onszelf uit de wedstrijd'