Kelvin Leerdam was ondanks de 4-1 nederlaag van Vitesse bij Ajax te spreken over het spel van de Arnhemmers in een groot gedeelte van de wedstrijd.

"Ajax speelt thuis en toch krijgen wij de betere kansen. We moeten ze alleen afmaken", aldus de middenvelder, die het verlies positief wil bekijken.

"Aan het einde van vorig seizoen werd vaak gezegd dat we te weinig kansen creëerden. Nu doen we dat wel, alleen de finishing touch ontbreekt nog. Dit is een topwedstrijd en die worden weleens verloren."

Leerdam, vorig seizoen goed voor acht competitiegoals, was daar zelf ook debet aan. "In dat opzicht ben ik met twee gemiste kansen minder begonnen, maar gelukkig zijn er nog 33 duels te gaan", zegt de oud-Feyenoord met een knipoog.

"Wat doelpunten betreft heb ik een bepaald streven dat ik probeer te benaderen. Hoeveel? Ik ga geen dingen roepen, want dat blijft me achtervolgen. Tien? Ik weet wat ik wil en probeer dat te bewerkstelligen."

Gekte

Leerdam probeert vooral te benadrukken dat Vitesse al in de eerste wedstrijd van het seizoen goed voor de dag kwam. "We zijn in deze fase al verder dan vorig seizoen. Toen waren we niet zo goed als we nu bij vlagen waren."

"Dit jaar hebben we dezelfde trainer en de meeste spelers kennen de tactiek. De basis is goed en daar moeten we op voortborduren. Het gaat wel goedkomen met ons."

Leerdam durft vanwege de transferdeadline van 1 september nog geen doelstelling uit te spreken. Renato Ibarra moet nog fitter worden na zijn WK-deelname en Vitesse, dat vorig seizoen zesde werd nadat het zelfs even koploper was, hoopt nog een speler van Chelsea te huren.

"We weten nooit wat de gekte van de laatste week in de transferperiode gaat brengen. Bij alle clubs kunnen nog spelers weggaan. Het is aan ons om te laten zien hoe goed we in deze samenstelling zijn. We zetten ons beste beentje voor en dan kunnen we heel ver komen."

Mike van der Hoorn: 'Doelpunt voelt als verlossing' | Viergever blijft kritisch na overwinning | De Boer alleen tevreden over uitslag: 'Had ook 7-7 kunnen zijn'