Georginio Wijnaldum zal maandag zijn contract gaan verlengen bij PSV. De aanvoerder kan desondanks een transfer niet honderd procent uitsluiten, al is hij van plan nog een jaar in Eindhoven te blijven.

"De puntjes staat eindelijk op de i, ik teken morgen", zei Wijnaldum zondag na het het duel met Willem II (3-1 winst) tegen FOX Sports. "Ik ga ervan uit dat ik nog een jaar bij PSV zal spelen."

De middenvelder verbindt zich tot de zomer van 2018 aan PSV, dat hem in 2011 overnam van Feyenoord.

De 23-jarige Wijnaldum wilde niet zo ver gaan dat een transfer voor 1 september volledig onmogelijk is. De afgelopen weken werd onder meer Atletico Madrid genoemd als een mogelijke nieuwe club voor de international.

"Het is moeilijk om het volledig uit te sluiten, want als er een club komt die veel geld biedt, dan wil PSV me misschien ook wel graag verkopen. Maar ik heb het goed naar mijn zin bij PSV. De club heeft mij altijd gesteund, ook toen ik geblesseerd was."

Gemakzucht

Wijnaldum was tevreden met de eerste drie punten van het nieuwe seizoen, maar vond ook dat PSV het zichzelf moeilijk had gemaakt in Tilburg. "Je moet je kansen afmaken, dan maak je het jezelf makkelijker.

De ploeg van Phillip Cocu kwam snel op 2-0, maar liet Willem II vlak voor rust toch weer terugkomen. "We gaven gemakkelijk een doelpunt weg. Of dat gemakzucht is? Misschien wel. Vorig seizoen hebben we ook die fouten gemaakt, dat moeten we dit seizoen niet opnieuw gaan doen."

PSV straft defensieve fouten Willem II af