Met twee assists en een doelpunt deed FC Groningen-aanvaller Jarchinio Antonia zondag zijn oude club Go Ahead Eagles veel pijn.

"Helaas voor Go Ahead speel ik nu bij FC Groningen'', zei de 23-jarige aanvaller na zijn opvallende optreden in de Adelaarshorst (2-3).

"Als ik dit vorig jaar had gedaan, waren de fans van Go Ahead Eagles blij geweest. Nu doe ik mijn best voor Groningen.''

De aanvaller verhuisde deze zomer van Deventer naar Groningen, maar keerde al tijdens de eerste competitieronde terug in het stadion waar hij de afgelopen vier jaar furore maakte. De noorderlingen knokten zich aan de hand van Antonia terug van een 2-0-achterstand.

"Op deze plek ben ik voetballer geworden, heb ik alles geleerd. Het gaf een speciaal gevoel om weer terug te zijn. Ik heb voor de wedstrijd nog even op mijn oude plekje in de kleedkamer gezeten. De supporters waren geweldig, ze maakten er een mooie sfeer van'', aldus Antonia.

Veerkracht

Groningen-coach Erwin van de Looi roemde de veerkracht van zijn team. "Complimenten aan de ploeg hoe we hebben gereageerd. We hebben de rug recht gehouden, zijn blijven voetballen en hebben gebruik gemaakt van de snelheid voorin. Deze zege is misschien een beetje gelukkig tot stand gekomen, maar voelt wel heel lekker.''

Toen Lesly De Sa thuisclub Go Ahead Eagles in de vijftigste minuut op 2-0 zette, leek een overwinning voor FC Groningen ver weg.

"Toch heb ik steeds het gevoel gehouden dat we doelpunten konden maken'', beweerde Van de Looi. "Het geloof dat we zouden winnen, zat er tot het einde in. Dit is een mooie start.''

Booy

Zijn collega in Deventerse dienst, Foeke Booy, baalde flink van het spel van Go Ahead in de tweede helft. Door de enorme regenval werd normaal voetballen onmogelijk. Scheidsrechter Björn Kuipers liet de wedstrijd ondanks de overvloedige regenval gewoon doorgaan.

"Uiteindelijk bepalen de omstandigheden dat FC Groningen hier wint", aldus Booy. "Dat is trouwens vooral een verwijt naar onszelf. We hadden hier slimmer mee moeten omgaan."

"Ik had vroeger geen trainer nodig om te weten dat ik anders moet gaan voetballen als het veld er zo bij ligt. We bleven de bal maar over de grond spelen in plaats van door de lucht. Daar profiteerde Groningen van. We hebben in onze eigen voet geschoten.''

Antonia leidt FC Groningen naar zege tegen oude club