Mike van der Hoorn moest ruim een jaar wachten op zijn eerste officiële treffer voor Ajax en de ontlading was dan ook groot na zijn kopgoal tegen Vitesse.

"Dit voelt echt als een verlossing. Het is lekker om te scoren en hopelijk gaan er nog meer volgen", jubelt de verdediger van de Amsterdammers na de 4-1 zege.

Van der Hoorn speelde vorig seizoen slechts drie competitieduels, maar krijgt nu mede door het later aansluiten van WK-ganger Joël Veltman een basisplaats van Frank de Boer.

"Dat vertrouwen van de trainer wil ik terugbetalen. In de eerste helft was mijn spel minder, maar gelukkig herpakte ik mezelf na rust."

Vermeer

De 21-jarige Van der Hoorn, vorig seizoen overgekomen van FC Utrecht, doelt op de vele kansen die Vitesse voor de pauze kreeg in de Arena.

"Daar waren we uiteraard niet tevreden over, gelukkig hield Kenneth Vermeer de schade beperkt. We waren een beetje aan het zoeken naar wie wie moest dekken. In de tweede helft lieten we wel zien dat we goed kunnen voetballen."

Van der Hoorn realiseert zich dat Veltman vanaf volgende week tegen AZ waarschijnlijk weer zijn plaats gaat innemen. "Hij heeft het na een WK met Oranje verdiend, maar ik ga het hem zo lastig mogelijk maken."

Boilesen

Ook Nicolai Boilesen wist dat Ajax op diverse momenten aan een achterstand ontsnapte tegen Vitesse. "Ze hadden twee of drie honderd procent kansen in de eerste helft en dat mag natuurlijk niet."

"Toch vond ik de zege niet onverdiend. Aanvallend was het stukken beter dan vorige week tegen PEC Zwolle, ook wij kregen in de eerste helft al een paar grote kansen."

De linksback denkt dat Ajax ook met deze selectie verder kan jagen op de vijfde achtereenvolgende landstitel, al lonkt voor met name Daley Blind nog een vertrek.

"Ik vind dat we met deze groep door kunnen, al moeten de nieuwe jongens nog even wennen. Er kan bovendien nog veel gebeuren in de drie weken voor de transferdeadline."

Eto'o

Zo aast Ajax zelf ook nog op versterking in de vorm van Samuel Eto'o, die al een gesprek heeft gevoerd met de directie. Van der Hoorn en Boilesen zijn het erover eens dat de spits een welkome versterking zou zijn.

"Het is een wereldspits en als we die zouden kunnen binnenhalen, is dat erg mooi voor ons", aldus Van der Hoorn over de oud-speler van onder meer Chelsea en FC Barcelona.

Boilesen: "Het spreekt voor zich dat hij de afgelopen tien jaar al een superster is die bij veel grote clubs heeft gespeeld. Het zou een stunt zijn, maar ik wil het eerst zien. Gesprekken is één ding, een contract tekenen is heel wat anders."

Ajax opent competitie met ruime zege op Vitesse | Viergever blijft kritisch na overwinning | De Boer alleen tevreden over uitslag: 'Had ook 7-7 kunnen zijn'